Bas logo
Hamburger afbeelding
Kantoorruimte met links twee duobureaus en daarachter een schuifdeurkast. Rechts zie je een roomdivider met plantenbak en kunstplanten erin. Daarachter een bartafel en daarachter een vergadertafel met zijden bloemen.

Betaal voor een interieurontwerp en bespaar op je kantoorinrichting

De kosten van een interieurontwerp weerhoudt bedrijven ervan om er een te laten maken. Toch is een goed doordacht 2D- of 3D-interieurontwerp onmisbaar voor je nieuwe kantoorinrichting. Sterker nog: het bespaart je tijd, stress én geld! Hoe lees je hier.

Het gevaar van een “doe-het-zelf"-kantoorinrichting

Zelfs als je je nieuwe kantoorinrichting goed voor ogen hebt, is het toch verstandig om een interieurontwerp op maat te laten maken. Want anders kom je gedurende het inrichtingstraject voor vervelende verrassingen te staan. Denk aan:  

 

  • Tekort aan licht-, stroom- en datapunten 
    Waardoor je niet al je werkplekken van stroom kunt voorzien en weer moet hobbyen met verlengsnoeren.  
  • Miscommunicaties 
    Jij vroeg je kantoorinrichter om “luxe stoelen” en bedoelde daarmee strakke designstoelen. Maar je kreeg directiebureaustoelen met Russisch leer en knopen.  
  • Slechte akoestiek 
    Zonder interieurontwerp, denk je vaak niet na over de materialen waarmee je je ruimte bekleedt. Hierdoor loop je een hoog risico op een slechte akoestiek.  
     

Dit soort problemen leiden tot paniekvoetbal en daardoor ook tot halfbakken oplossingen. Stroompunten te kort? Laten we tien verlengsnoeren neerleggen.  

 

Verkeerde lichtpunten? Dan trekken we het lampsnoer wel langs het plafond naar de juiste plek. Je voelt wel aan: dat levert niet de mooiste kantoorinrichting en geen duurzame oplossingen op.  

Twee handen rusten op een interieurontwerp. Daarop zien we een locatie met blauwe elementen.

5 voordelen van een professioneel interieurontwerp

Nu heb je een beeld van wat er gebeurt als je zonder interieurontwerp, je kantoor verbouwt. Maar wat zijn dan de voordelen van een professioneel ontwerp? 

 

Voordeel 1: Perfect ingedeelde werkplekken 

Van tevoren bespreek je met de interieurontwerper hoe je werknemers (samen)werken. Op basis hiervan krijg je een kantoorindeling die exact is afgestemd op jouw mensen en processen. Deze indeling is ook leidend bij het plaatsen van stroom-, data- en lichtpunten.  

 

Voordeel 2: Jouw wensen exact op papier

Een interieurontwerper vertaalt jouw wensen voor je kantoorinrichting naar papier. Dit kan een moodboard, 2D- of 3D-interieurontwerp zijn. Doordat alle kleuren, materialen en meubels vastgelegd zijn, kan er geen miscommunicatie ontstaan over de inrichting.

 

Voordeel 3: Betere samenwerking

Wanneer je alles afstemt, komt dit de samenwerking met je kantoorinrichter, elektricien, aannemer en alle andere betrokken partijen ten goede. Want zij weten exact wat jij wilt, waardoor jij niet voor teleurstellingen komt te staan.

 

Voordeel 4: Een goede akoestiek

Vanaf het eerste moment wordt er nagedacht over de materialenmix. Dat betekent dat er een combinatie wordt gemaakt tussen harde en zachte materialen, zodat jij aan het einde van de rit een goede akoestiek hebt in je kantoor.

 

Voordeel 5: De kantoorinrichting van je dromen

Doordat je van tevoren alles vastlegt, verzeker je jezelf ervan dat je aan het eind je gewenste kantoorinrichting hebt. Want er is niks ergers dan duizenden euro’s uitgeven aan een nieuwe inrichting, zonder het gewenste resultaat.  

De 3 soorten interieurontwerpen

Ben je overtuigd van de voordelen? Dan wil je nu vast weten wat voor een interieurontwerp je nodig hebt. We delen de 3 typen interieurontwerp met je en welke jouw project nodig heeft.

 

2D-ontwerp voor kleine aanpassingen

Ga je voor een verse lik verf op de muren, nieuw meubilair en/of een kleine verbouwing? Kies dan voor een 2D-ontwerp. Dit is een plattegrond waarin je de werkplekindeling kleur op de muren en kozijnen, type vloer, kastenwanden en stroompunten afstemt.

 

3D-ontwerp voor grotere verbouwingen/herinrichting volledig pand

Ga je je hele pand opnieuw inrichten en/of komen hier grote verbouwingen bij kijken? Dan heb je absoluut een 3D-ontwerp nodig. Alleen via deze weg kun je zien hoe alle elementen bij elkaar komen en eventuele problemen van tevoren tackelen.

 

3D-visualisatievideo voor nieuwbouw/volledige verbouwing van je pand

Verbouw je je kantoorpand volledig of bouw je nieuw? Dan is een 3D-visualisatievideo onmisbaar. Hiermee maak je alle hoeken en gaten van je pand inzichtelijk. Dit geeft je ook het beste beeld van hoe je ruimtes eruit komen te zien.  

Bij een 3D-ontwerp ligt er altijd een (technische) 2D-plattegrond naast die voor aannemers, bouwmedewerkers, elektriciens en verhuizers inzichtelijk maakt waar alles moet komen.  

Ontwerptekening van de kantoorruimte bij 4PS met daarin drie akoestische cabines, met grijze en oranje akoestische panelen.

Zo bespaar je geld met een interieurontwerp

Hierboven legden we al uit wat er mis kan gaan, als je jouw nieuwe interieur niet vastlegt in een ontwerp. Maar hoe bespaart het je nu nog meer geld?

 

  • Je vraagt gericht offertes op, waardoor alle leveranciers je dezelfde aanbieding doen 
  • Doordat iedereen hetzelfde aanbiedt, weet je precies wie de goedkoopste is 
  • Het ontwerp is van jou, dus je kunt onafhankelijke offertes opvragen 
  • Je voorkomt dat je moet breken om fouten op te lossen 
  • Je hoeft geen meubilair te vervangen omdat het niet is wat je wenste 
  • Jouw tijd en energie kun je in je onderneming steken, in plaats van in een chaotische verbouwing en herinrichting 
Hangende kunstplanten in de roomdivider met plantenbakken erin.

Vraag naar de mogelijkheden

Op de korte termijn is een interieurontwerp absoluut een aanzienlijke investering. Maar op de lange termijn levert het je alleen voordelen op. Zo hoef jij geen tientallen brandjes te blussen, waardoor je de focus op je werk houdt. Je voorkomt bouwfouten en miscommunicaties.  

 

En je realiseert er daadwerkelijk je droominterieur mee. Zo hoef je niet over vijf jaar weer aanpassingen te doen, om het naar je zin te maken. Wil je meer weten over een interieurontwerp laten maken? Neem gerust contact met ons op! We koppelen je dan graag aan een van onze partners.  

Neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen rondom interieurontwerp

Vraag 1: Hoe lang duurt het maken van een interieurontwerp?

Antwoord: De tijd die nodig is voor het ontwikkelen van een interieurontwerp hangt sterk af van de omvang van je project. Voor kleine veranderingen, zoals het kiezen van nieuwe meubels of kleuren, kan een ontwerp binnen een maand klaar zijn.  

Voor het volledig opnieuw inrichten of verbouwen van een gebouw kan dit proces tot zes maanden duren, omdat er meer planning en voorbereiding bij komt kijken. De precieze tijd hangt af van jouw specifieke wensen en eisen.

 

Vraag 2: Hoe wordt de samenwerking georganiseerd? 

Antwoord: Bij het werken met een interieurontwerper die ook de rol van projectmanager op zich neemt, communiceer je voornamelijk met deze persoon.  

Deze interieurontwerper coördineert vervolgens alle werkzaamheden met de andere professionals, zoals bouwteams en technici. Dit maakt het proces overzichtelijker en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van jouw wensen. Het helpt om het project soepel te laten verlopen.

 

Vraag 3: Zijn er mogelijkheden voor aanpassingen tijdens het ontwerpproces? 

Antwoord: Ja, aanpassingen zijn mogelijk en zelfs aanbevolen tijdens het ontwerpproces. Het doel van een ontwerp maken is om een duidelijk beeld te krijgen van hoe alles eruit gaat zien en om te ontdekken wat het beste werkt.  

Als het ontwerp definitief is, wordt dit de basis voor alle volgende stappen. Zoals de daadwerkelijke verbouwing en de keuze van materialen. Het is daarom belangrijk om tijdens het ontwerpen goed na te denken en feedback te geven, zodat het eindresultaat volledig naar wens is.